Jakob Stenberg, PGA Club Professional

 

 

Bakrund och filosofi

Golf skall vara roligt! Golf skall vara roligt!

Född 1968. Ursprungligen kommer jag ifrån Falsterbo i sydvästra Skåne. Som många andra PGA Professionals började min golfkarriär som spelare. Som junior drömde jag om att vinna tävlingar. Jag tränade och spelade mycket och hade även en egen korthålsbana runt ängarna i området där familjen bodde. Regeln tillät bara 1 klubba vilket bidrog till kreativitet att slå många olika typer av slag.

Jag blev pro 1992 och kombinerade rollen som tränare med att spela tävlingar. Jag insåg dock efter ett par år att jag helt enkelt inte hade det rätta inställningen att fortsätta tävlandet till högsta nivå.

Med facit i hand är jag lycklig idag att jag kan arbeta med det jag har en passion till, dvs golfsporten, framför allt med instruktion och utveckling av människor.

Min filosofi som instruktör är att allas golf kan fortsätta att utvecklas oavsett var du står idag. Mycket handlar om att sätta upp motiverande, realistiska och uppnåliga mål, både kort och långsiktiga.

För mig är inte golfen bara en bra sving utan viktigare är helheten och inställningen.

Som golfinstruktör/coach har jag en bra blick för vad som behövs. Jag är tålmodig, positiv, engagerad och organiserad. Jag är intresserad av att ta reda på precis vad det är som behöver förbättras för att sedan lägga upp ett program med övningar som hjälper din golf.

Jag hoppas att få träffa dig i framtiden och hjälpa dig komma vidare med din golf!

"Jakob hjälpte mig komma vidare med min golf. Han gav mig förståelse och kunskap för att ha roligare på banan. En fantastiskt bra pedagog"

Maria Andersson

"Av alla golftränare jag haft tycker jag Jakob varit den bäste, han har en förmåga att lära ut enkelt så att jag förstår. Efter varje träning blir jag fylld med självförtroende vilket har gjort att jag kunnat utvecklas även när jag blivit äldre"

Fritz Pinnekamp